Plita cu inductie profesionala
Gatitul rapid cu rezultate de exceptie, nu mai este o provocare si este posibil, datorita celor mai performante echipamente pentru bucatarii profesionale, pe care vi le punem la dispozitie! Cumparati acum o plita cu inductie profesionala si veti vedea cum echipamentele profesionale chiar fac diferenta intr-o bucatarie de top!
Specificatii:
Ce înseamnă gătirea prin inducție?
În timpul gătirii pe plita cu inducție, în comparație cu metodele convenționale de gătire, căldura este generată direct în vasul de gătit. Plita ceramică servește doar ca o suprafață pe care se pune un vas, nu transmite căldură. Generatorul (convertizor) transformă curentul alternativ de o frecvența de 50 Hz într-un curent care oscilează cu o frecvență de aproximativ 25000 Hz. Curentul de înalta frecvență, adus la o bobina de cupru, așanumitul ”inductor”, generează în aceasta un câmp magnetic alternativ. Acest fapt produce circulația electronilor în baza feromagnetică al vasului, și, prin urmare, încălzirea.
Principiul de funcționare a plitei cu inducție
În cazul în care dorim să testăm dacă vasele și tigăile noastre sunt potrivite pentru gătirea prin inducție, aplicați la baza vasului un magnet. Dacă magnetul se va menține, înseamnă că vasul se potrivește de a fi utilizat pe plitele cu inducție.
Important: Vasul de gătit, așezat pe câmpul de inducție, trebuie privit ca parte a unui sistem care permite întregului să funcționeze, la fel ca anvelopele unui automobil sportiv. Multe vase sau tigăi, aparent inductive, procurate de la producători ieftini, sunt, la drept vorbind, magnetice, dar, cu toate acestea, nu funcționează bine cu dispozitivele noastre cu inducție de înalta performanță. Puterea în continua creștere, randamentul maxim sau funcțiile de reținere a căldurii, sunt atunci adesea limitate!