O cratiță profesională din inox este o piesă esențială în instrumentarul unui chef care se respectă. Într-un mediu aglomerat și solicitant, durabilitatea este fundamentală. Cratițele din oțel profesionale se evidențiază, în primul rând, printre ustensilele profesionale de bucătărie, prin rezistența la coroziune și uzură, ceea ce le face ideale în contextul unei utilizări intense și frecvente, când acestea sunt expuse constant la aburi, temperaturi ridicate și detergenți. În plus, cratițele profesionale sunt compatibile cu o gamă largă de surse de căldură: de la plite cu gaz la cele electrice și cele cu inducție profesionale.
Nu există spațiu profesional care să nu fie dotat, printre oalele din inox profesionale, tigăi profesionale și alte accesorii de bucătărie, boluri și vase de gătit premium, și cu o cratiță profesională. În special cratițele mari profesionale, similar capacelor pentru oale și cratițe, sunt proiectate cu mânere ergonomice, confortabile și rezistente la căldură, pentru a permite bucătarilor să le manevreze ușor și în siguranță în timpul procesului de gătit. Majoritatea au straturi de bază din aluminiu sau cupru, pentru a îmbunătăți distribuția căldurii și a asigura o gătire uniformă a alimentelor, ce permite bucătarilor să obțină rezultate de calitate într-un timp mai scurt.
Durabile, eficiente din punct de vedere termic, ușor de curățat și compatibile cu diverse surse de căldură, cratițele profesionale din inox sunt o investiție valoroasă: de la cele obișnuite, standard, până la cele mai pretențioase și exigente.