​Siguranta alimentara – preocuparea permanenta a proprietarilor de restaurant

16.11.2020

Siguranta alimentara este unul dintre cele mai importante aspecte ale intregii industrii de profil.

Indiferent de tipul de preparate pe care il realizezi, fie ca vorbim de homari sau hot dog, toata lumea stie ca siguranta preparatelor comercializate reprezinta aspectul cu cea mai mare importanta.

Pentru ca ne dorim sa iti venim in ajutor cu toate detaliile necesare realizarii unor preparate menite sa ofere calitate si siguranta clientilor tai, iata cateva elemente pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand manevrezi ingredientele si preparatele din bucataria ta profesionala:

Depozitarea

Este foarte important ca alimentele care necesita mentinerea la temperaturi scazute sa nu fie scoase din frigider pentru mai mult de doua ore. Acest interval scade la o ora daca vorbim de un mediu a carui temperatura atinge 30 de grade Celsius.

Mentinerea la cald

Temperatura minima pentru mentinerea la cald trebuie de fie de 60 grade Celsius. Pentru a te asigura ca indeplinesti aceasta conditie, este ideal sa iti echipezi restaurantul cu bain marie sau marmite performante.

Mentinerea la rece

Temperatura ideala de mentinere la rece a mancarurilor este de 3 grade Celsius. Chiar daca frigiderul tau performant iti indica aceasta temperatura pe termostat, este ideal ca din cand in cand sa faci o verificare de siguranta, luand temperatura preparatului cu ajutorul unui termometru specific. Nu uita ca atunci cand pui preparatele in frigider sa fie depozitate in recipiente cu capac, astfel incat sa eviti raspandirea mirosurilor si transferul de gusturi. Daca esti in cautarea unui frigider de calitate, care sa corespunda normelor si care sa iti asigure mentinerea in cele mai bune conditii a preparatelor, oferta noastra iti sta la dispozitie. De asemenea, containerele din polipropilena pe care ti le punem la dispozitie, iti vor asigura depozitarea perfecta a alimentelor.

Refrigerarea

Refrigerarea in cele mai bune conditii se face la -18 grade Celsius. Cu toate acestea, trebuie sa ai in vedere faptul ca sunt bacterii care nu mor nici la temperaturi extreme, asa ca acorda o atentie sporita prepararii.

Sperand ca sfaturile noastre ti-au fost utile, te asteptam in magazinul nostru online de echipamente bucatarie cu o oferta de nerefuzat: calitate de exceptie la preturi competitive.

Produse recomandate

Termobox - Cutie termica transport Container izoterm | Termobox 600 gri | Cutie termica transport - Lancom.ro Termobox - Cutie termica transport Container izoterm | Termobox 600 gri | Cutie termica transport - Lancom.ro

Container izoterm | Termobox 600 gri | Cutie termica transport

Cod produs: TCB-600

187.38 €

PRP: 243.59 €
Fara TVA

Mentinere Calda Bain marie electric 4 tavi GN 1/2 - Lancom.ro

Bain marie electric 4 tavi GN 1/2

Cod produs: HBM-24

288.00 €

PRP: 374.40 €
Fara TVA

Marmite Marmita | Oala fierbere pe gaz 60 lt cu incalzire directa seria 700 - Ozti - Lancom.ro Marmite Marmita | Oala fierbere pe gaz 60 lt cu incalzire directa seria 700 - Ozti - Lancom.ro

Marmita | Oala fierbere pe gaz 60 lt cu incalzire directa seria 700 - Ozti

Cod produs: 7855.N1.80708.14

2971.80 €

PRP: 3863.34 €
Fara TVA

Mentinere Calda Aparat mentinere la cald - Lancom.ro

Aparat mentinere la cald

Cod produs: YC-002

269.00 €

PRP: 349.70 €
Fara TVA

Mentinere Calda Lampa retractabila mentinere calda bronz - Lancom.ro Mentinere Calda Lampa retractabila mentinere calda bronz - Lancom.ro

Lampa retractabila mentinere calda bronz

Cod produs: A032 BRONZE

69.00 €

PRP: 89.70 €
Fara TVA