Există diferite tipuri de tigăi, oale și semioale care vin în diferite forme, dimensiuni și materiale, iar cele mai bune variante pot fi o alegere dificilă de făcut. De aceea, în acest articol vom discuta despre cum puteți alege cele mai bune variante.
Când vine vorba de oale, cratițe și tigăi, există o mulțime de factori de luat în considerare. Doriți o oală ușoară sau una grea? Din ce tip de material este făcută oala? Aveți nevoie de o cratiță antiaderentă?
Am pregătit 10 sfaturi pentru a alege tigăile, oalele, semioalele și capacele din oțel inoxidabil potrivite:
Mărimea contează
În primul rând, asigurați-vă că alegeți oala sau tigaia de dimensiunea potrivită pentru sarcina pe care o aveți de îndeplinit. Prea mare sau prea mică și mâncarea nu se va găti uniform sau suficient de repede.
Căldura contează
Un alt factor cheie de luat în considerare este sursa de căldură. Un aragaz pe gaz va găti alimentele mai repede decât unul electric, dar va produce și mai multă căldură. Dacă folosiți un cuptor, asigurați-vă că alegeți o tigaie sau oală care este sigură pentru cuptor.
Factorul antiaderent
Dacă sunteți în căutarea unei oale sau a unei tigăi care va fi deosebit de ușor de curățat, asigurați-vă că alegeți una care este antiaderentă. Multe dintre cele mai noi tigăi antiaderente vin și cu un strat de silicon care ajută la prevenirea lipirii.
Designul contează
Dacă sunteți în căutarea unui design sau a unei forme specifice, asigurați-vă că alegeți o oală sau o cratiță care este disponibilă în acel stil. Oalele rotunde sunt perfecte pentru supe și tocănițe, în timp ce oalele pătrate sunt excelente pentru orez și alte caserole.
Materialul contează
Dacă sunteți în căutarea unei oale sau cratițe durabile, asigurați-vă că alegeți una făcută dintr-un material precum oțelul inoxidabil.
Luați în considerare funcționalitatea
Dacă sunteți în căutarea unei oale sau a unei tigăi care poate fi folosită ca o cratiță sau o tigaie, asigurați-vă că alegeți una care este versatilă.
Inoxul ocupă primul loc în topul materialelor sigure pentru gătit. Oalele, semioalele, cratițele, tigăile și capacele din inox nu au reacții chimice la contactul cu alimentele și blochează pătrunderea substanțelor chimice în compoziția lor. Vasele din inox impresionează prin longevitate. Aceste produse au capacitatea de a-și menține proprietățile ca noi chiar și după 20 de ani de utilizare.
Funcționalitatea și nivelul crescut de rezistență sunt câteva din calitățile care transformă vasele din inox într-o investiție de durată. Acestea se remarcă printr-o estetică elegantă, iar dacă își pierd din strălucire pe parcursul timpului, aceasta poate fi redată prin soluții simple.
Concluzie
Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți recipiente din oțel inoxidabil. În primul rând, asigurați-vă că dimensiunea este potrivită pentru nevoile dumneavoastră. În al doilea rând, luați în considerare din ce fel de material este făcută oala. În al treilea rând, gândiți-vă la cât de des veți folosi recipientul și alegeți unul care este durabil și ușor de curățat. În al patrulea rând, asigurați-vă că alegeți un capac care se potrivește corect și se etanșează bine pentru a preveni lipirea sau (re)vărsarea alimentelor/sosurilor. În cele din urmă, depozitați toate ustensilele de gătit într-un loc răcoros și uscat, astfel încât să beneficiați de aceastea cât mai mult timp.
Cod produs: 0122.00040.11
PRP: 21.06 €
Fara TVA