Grătarul electric profesional este un echipament ce nu poate lipsi din bucătăriile restaurantelor de tot felul, mai ales că românii sunt dornici de a mânca preparate gustoase și sănătoase. Controlul precis al temperaturii de preparare, funcțiile de protecție ridicate, gradul de confort sporit, materialele rezistente și robuste din care sunt fabricate sunt doar câteva dintre avantajele unui astfel de echipament profesional.
În continuare, veți descoperi un top al celor mai bune grătare electrice profesionale, veți afla cum să faceți alegerea corectă a produsului de care aveți nevoie, care este marca recomandată, precum și diferite sfaturi despre folosirea și întreținerea acestuia. În plus, veți primi răspunsuri utile la numeroase întrebări despre acest subiect.
Grătarul electric profesional este aparatul de gătit ce folosește curentul electric pentru a prepara diferite tipuri de alimente. Astăzi este utilizat în restaurante de tot felul, în fast-food-uri și în unități de catering, pentru că permite reglarea căldurii în funcție de alimentul ce trebuie gătit, fiind foarte sigur în utilizare. De asemenea, grătarul optimizează spațiul în bucătărie și poate avea diferite suprafețe de gătit (netede sau striate). Pe piață există o ofertă bogată de grătare electrice profesionale, așa că înainte de a se opta pentru un model sau altul, este bine să se ia în considerare produsele din topul de mai jos:
Produs |
Grill/grătar dublu cu suprafață de lucru netedă cromată Seria 900-Otzi |
Grill/grătar dublu electric cu suprafață de lucru striată cromată seria 900 - Otzi |
Grill/grătar dublu electric cu suprafață de lucru netedă și striată cromată Seria 900 - Otzi |
Caracteristici |
Grătarul este dublu, cu suprafața de lucru netedă cromată și cu dimensiunile 800 x 900 x 280 mm; Are putere de 12 kW; Greutatea grătarului este de 95 kg, iar clasa de protecție IPX3; Tensiunea de alimentare este 400V/50Hz; Suprafața de lucru este din oțel cromat cu duritate crescută și grosime 15 mm; |
Produsul este un grătar dublu electric cu suprafața de lucru striată cromată; Dimensiunile produsului sunt 800 x 900 x 280mm și are putere de 12 kW; Greutatea netă este de 95 kg; Face parte din clasa de protecție IPX3; Suprafața de lucru superioară este de 2 mm grosime; Este fabricat din oțel inox; |
Produsul este un grătar dublu electric, cu suprafața de lucru netedă și striată cromată; Are structură din oțel inox; Dimensiunile produsului sunt 800 x 900 x 280 mm; Are putere 12 kW Suprafața de lucru; superioară este de 2 mm grosime; Face parte din clasa de protecție IPX3; Greutatea netă este de 98 kg; |
PRO |
Oferă productivitate maximă; Căldura este distribuită uniform; Are sistem de scurgere și colectare grăsimi reziduale; Temperatura este reglabilă, independent pentru cele două jumătăți; |
Este fabricat din materiale de calitate, robuste și durabile; Este prevăzut cu temperatură reglabilă și cu termostat în intervalul +50 - +300 grade Celsius; Are sistem de protecție detașabil; Căldura este distribuită uniform; |
Are termostat reglabil independent pentru cele două jumătăți; Oferă o suprafață de lucru apreciabilă; Permite igienizarea ușoară și rapidă; Are sistem de scurgere și colectare de grăsimi reziduale; Căldura este distribuită uniform; Oferă încălzire rapidă; Permite diversificarea preparatelor pregătite pe grătar; |
Contra |
Consumul de energie electrică este mare. |
Are greutate mare. |
Prețul este mai mare. |
Pentru a descoperi cele mai bune produse profesionale este indicat să se consulte cu multă atenție oferta magazinului nostru și să se aleagă în deplină cunoștință de cauză. Câteva grătare electrice profesionale se evidențiază prin caracteristicile tehnice de top, performanțele și dotările impresionante.
GRILL | GRĂTAR SIMPLU ELECTRIC CU SUPRAFAȚA DE LUCRU NETEDĂ SERIA 900 - OZTI
Grătarul simplu, electric, cu suprafața de lucru netedă este fabricat din inox și are dimensiunile 400 x 900 x 280 mm. Puterea produsului este de 6 kW, iar greutatea de 51 kg.
AVANTAJE |
DEZAVANTAJE |
|
|
GRILL | GRĂTAR DUBLU ELECTRIC CU SUPRAFAȚA DE LUCRU STRIATĂ SERIA 900 - OZTI
Grătarul este dublu, cu suprafața de lucru striată. Are termostat reglabil, structură din oțel inox, dimensiuni 800 x 900 x 280 mm, putere de 12 kW, suprafață de lucru cu grosime de 2mm, clasă de protecție IPX3.
AVANTAJE |
DEZAVANTAJE |
|
|
GRILL | GRĂTAR SIMPLU ELECTRIC CU SUPRAFAȚA DE LUCRU NETEDĂ CROMATĂ SERIA 900 - OZTI
Grătarul electric profesional este simplu, cu suprafața de lucru netedă și structură din oțel inox. Are dimensiunile 400 x 900 x 280 mm, putere 6 kW, greutate 52 kg, clasă de protecție IPX3.
AVANTAJE |
DEZAVANTAJE |
|
|
Grătarul electric are numeroase avantaje în bucătăria profesională, cât și în cea de acasă. Specialiștii îl recomandă, dar atrag atenția ca alegerea sa să se facă în funcție de următoarele aspecte importante:
Öztiryakiler este o marcă turcească renumită pentru fabricarea de echipamente necesare în bucătăria industrială. Compania a apărut în anul 1958, când își desfășura activitatea într-un spațiu de 50 metri pătrați, astăzi având peste 1600 de angajați și un spațiu de 130000 metri pătrați. Viziunea firmei este orientarea către client și protejarea mediului înconjurător, iar misiunea ei este de a satisface toate așteptările clienților și de a asigura continuitatea în calitate și servicii.
Firma are printre cele mai cunoscute și mai avansate aplicații și tehnologii de producție cunoscute în întreaga lume, oferind asistență pentru planificare, producție și service pentru toate operațiunile (proiectarea bucătăriei, instalarea echipamentelor, punerea lor în funcțiune sau instruirea angajaților în vederea utilizării lor corespunzătoare).
Pentru a-l putea utiliza o perioadă cât mai îndelungată este bine ca proprietarul să citească toate instrucțiunile producătorului, astfel încât să nu apară posibilitatea distrugerii sale parțiale sau totale. După ce acest lucru a fost realizat, se poate trece la preîncălzirea grătarului în vederea preparării alimentelor necesare. Această operațiune are loc pentru că va fi nevoie de obținerea unei temperaturi uniforme pe toată suprafața de gătit. Înainte de a pune alimentele pe grătar se va stropi cu ulei în cantitatea dorită.
Gătirea uniformă și rapidă a preparatelor se va putea realiza dacă nu va exista o supraaglomerare pe suprafața grătarului. Alimentele se vor întoarce cu ustensile de bucătărie speciale, evitându-se furculița și cuțitul care ar putea deteriora acea peliculă de gătit a dispozitivului. După ce vor fi puse alimentele pe grătar, se va seta temperatura potrivită de frigere.
Întreținerea echipamentului de gătit nu trebuie uitată. Imediat după ce s-a întrerupt lucrul se lasă grătarul să se răcească, se scoate din priză, apoi se trece la curățat. Resturile sunt îndepărtate cu o perie moale, o lavetă (burete) umedă sau cu o substanță specială de igienizare.
Se poate folosi un detergent de curățat special achiziționat din comerț sau un amestec format din bicarbonat de sodiu cu apă, cu rezultate excelente. Soluția trebuie lăsată să acționeze câteva minute și apoi poate fi îndepărtată apăsând ferm pentru îndepărtarea murdăriei. Suprafața grătarului va fi lăsată să se usuce înainte ca dispozitivul să fie iarăși introdus în priză și folosit.
În concluzie, grătarul electric profesional este un dispozitiv ce nu poate lipsi dintr-o bucătărie adevărată, deoarece oferă numeroase avantaje tuturor celor implicați în prepararea alimentelor delicioase, precum și celor care se bucură de gustul lor delicios. Alegerea produsului potrivit trebuie să se facă în funcție de recomandări ale specialiștilor și după o cercetare amănunțită a ofertei bogate existente pe piață.
Surse foto: lancom.ro
Ce este un grătar electric profesional?
Grătarul electric profesional este un aparat care oferă posibilitatea bucătarului profesionist de a realiza preparate delicioase în restaurante de tot felul. Dispozitivul este fabricat din materiale de calitate superioară, este performant, controlează precis temperatura și este dotat cu funcții de protecție și facilități.
Cum se alege cel mai bun grătar electric profesional?
Alegerea celui mai bun grătar profesional se face după o informare minuțioasă cu privire la oferta existentă în comerț, ținând cont de anumite aspecte importante, cum ar fi: tipul de grătar, materialele din care este fabricat, controlul precis al temperaturii, eficiența energetică, siguranța, brandul, prețul.
Care este cel mai bun grătar profesional: electric sau pe cărbuni?Grătarul electric este ușor de folosit și de controlat, se igienizează lejer, nu are fum și nici multe emisii. Totuși, nu oferă fumul specific și gustul ar putea să fie diferit. Grătarul pe cărbuni oferă arome specifice și control asupra focului, dar e mai greu de aprins, produce mult fum, ceea ce este neplăcut și nu foarte sănătos și curățarea sa se face mai dificil.
Care sunt avantajele unui grătar electric profesional?
Avantajele grătarului electric profesional sunt numeroase. Printre acestea se numără: reglarea precisă a temperaturii, suprafața de gătit uniformă, eficiența din punct de vedere energetic, curățarea mai ușoară, gătirea unei varietăți largi de alimente, păstrarea aromei naturale a alimentelor și intensificarea lor, nu necesită sistem de evacuare a fumului, existența diferitelor sisteme de siguranță, utilizarea intensivă.
Cum se folosește un grătar electric profesional?
Grătarul trebuie conectat la rețeaua de energie electrică și se preîncălzește în vederea folosirii sale. Se ajustează temperatura dorită, se aplică ulei, se pun alimentele fără să se supraaglomereze suprafața, apoi se întorc pentru a se frige uniform. Când se termină prepararea se scoate grătarul din priză și se curăță.
Care este cel mai bun grătar electric profesional?
Cel mai bun grătar electric profesional este cel versatil, care permite bucătarului să gătească diferite preparate culinare rapid și ușor.