În Europa și America, în special în Argentina și Statele Unite, carnea maturata a devenit obiectul dorinței celor mai provocatori gurmanzi, care o caută adesea la măcelarii specializați, sau chiar merg la restaurante care se dedică exclusiv acestui tip de carne.
Procesul de maturare a cărnii începe după sacrificarea animalului unde au loc schimbări pozitive în carne, contrar a ceea ce se crede. Avantajele unei maturatii în condiții optime vor face ca aceasta să devină fragedă, să-i sporească suculența și aroma.
Procesul de maturare, mult apreciat de bucătari și de iubitorii de carne, constă într-un proces de odihnă la care este supus carnea la temperatura și umiditate controlata pe o perioadă prelungită de timp.
Dupa cum bine stim, maturarea este un proces ce se aplica doar carnii de vita si reprezinta procesul de pastrarea a carnii pentru o perioada de timp în medii refrigerate, aerisite şi cu umiditate controlată, asftel incat să îmbunătăţească gustul şi frăgezimea cărnii. Procesul desi simplu la prima vedere, el trebuie facut doar in conditii de siguranta, indepartand mirosurile daunatoare si metinerea curateniei, iar valorile trebuie mentinute in anumiti parametrii: temperatura păstrată constant între 2-4 C°, umiditatea să fie 85-90%, iar circulaţia aerului menţinută la viteza de 5-7 metri liniari pe minut la suprafaţa produsului.
Daca si tu vrei sa-ti bucuri papilele gustative ale clientilor tai cu carne frageda si suculenta atunci o vitrina profesionala pentru maturarea carnii este tot ce ai nevoie pentru afacerea ta. Vitrina se foloseste special pentru maturare carnii datorita sistemului de umidificare care permite pastrarea carnii pe termen lung, inbunatatind calitatiile si gustul acesteia. Creata special pentru a-ti oferi solutiile ideale, aceasta performanta vitrina frigorifica de maturare a carnii, este alegerea pe care nu o vei regreta niciodata!
Cod produs: SY13-G-HM-R290
PRP: 7990.39 €
Fara TVA