Sau poate nu. Dar avem câteva sfaturi de aur pentru un succes scandalos al șnitelelor tale.
Șnițelul nu este unul dintre cele mai estetice preparate, dar cu siguranță este unul extrem de delicios. Carnea fragedă și suculentă, îmbrăcată într-o crustă crocantă aurie, devine irezistibilă în ochii oricărui gurmand.
Un șnitel delicos nu este chiar atît de simplu de gătit, iar maestria unui astfel de preparat se castigă în timp și ținând cont de câteva sfaturi simple:
Carnea contează
Indiferent ce carne alegi, asigură-te întodeauna că este proaspătă, altfel nu vei obține un preparat fraged. Carnea trebuie tăiată subțire și uniform. În acest fel, puteți garanta că nu va fi gătită prea puțin în unele locuri sau prea gătită în altele. Gătirea uniforma este cheia succesului unui astfel de preparat.
După ce ai feliat-o subțire începe procesul de frăgezire, care joacă un rol destul de important în obținerea unui preparat perfect. Frăgezirea se poate face simplu și rapid cu un aparat de frăgezit carnea. Acest aparat frăgezeste uniform carnea, făcând procesul de gătire mult mai rapid și mai ușor.
Crusta face diferența
După feliere și frăgezire, bucata de carne este acum pregatită să fie tăvălită prin ou, făină și/sau pesmet. Crusta este semnătura ta, așa că poți să învelești șnitelul într-o crustă de pesmet, semințe, fulgi de porumb, parmezan sau mălai. Este important să obțineți o acoperire uniformă pe bucata de carne.
Nu-l preparați prea mult
Deoarece carnea este atât de subțire, șnitelul este gătit rapid. Durează doar câteva minute până veți obține acea culoare aurie. Pentru prăjire se folosește o tigaie cu fundul greu pentru a menține căldura în timpul gătitului. Tigaile din aluminiu nu sunt potrivite pentru un astfel de preparat.
Nu uitați să scurgeți șnițelele gătite pe un prosop de hârtie înainte de servire.
Serviți cu salată și cartofi
Pare un clișeu, însă această combinație nu a dezamăgit pe nimenim mai ales dacă serviți șnițelul cu piure de cartofi, pe post de garnitură. Ba mai mult, multe culturi cred că alimentele fermentate în mod tradițional, cum ar fi varza murată cu culturi vii, pot ajuta la digestia unei mese mai grele.
Poftă bună!